Groentepakketten

Mangelmoes is een CSA boerderij. CSA staat voor Community Supported Agriculture (landbouw die ondersteund wordt door de gemeenschap), en voor een eerlijk loon voor de boer(-in). De boer bepaalt hier zelf welke marge eerlijk is zonder een speelbal te zijn van de groothandel.

Je kan een oogstaandeel kopen in het begin van het seizoen, dat loopt van 6 april tot 21 december. Je krijgt zo jouw wekelijks aandeel van onze oogst in de vorm van een groentepakket. Dit is een heel fijne formule om weer dichter bij de oorsprong van je voedsel te komen. Je betaalt eigenlijk de boer om voor jou groenten te kweken.

Deelnemers (oogstaandeelhouders) verzekeren zich zo van kwalitatieve en duurzame groenten, terwijl ze ook de lokale biodiversiteit versterken. Je kan je verwachten aan een wekelijkse nieuwsbrief met de inhoud van het komende pakket, nieuws van het veld en recepten. Voor- en tegenspoed worden gedeeld, en dit voor minder dan 2€ per dag voor één à twee personen (1 aandeel). Voordeel voor de boer is dat hij op deze manier precies weet hoeveel hij moet zaaien en oogsten. Dit minimaliseert verliezen, en biedt de boer tegelijk de inkomenszekerheid.

Een oogstaandeel kopen is dus de voordeligste en meest verantwoorde manier om jezelf van kwalitatieve groenten te voorzien en actief mee te werken aan een duurzamere landbouw.

Concreet zit het zo dat je wekelijks of tweewekelijks je groenten kan komen afhalen op de boerderij in Lillo, op ons afhaalpunt in Helchteren (centrum), in Houthalen centrum (Compani) of in Zonhoven. Dit van 16u tot 19u.

Het seizoen start de eerste week van april en eindigt de laatste week van december. In 2021 gaat het dus over 38 weken. Als je later instapt betaal je natuurlijk slechts voor het aantal weken dat je deelnemer bent.

Voor een klein aandeel betaal je €14 per week (1 grote of 2 kleine groente-eters). Een middelgroot aandeel kost wekelijks €21, terwijl het grootste aandeel €31 per week kost.

Meer info? mail naar jef@mangelmoes.be.

 

Inschrijven