Bleekselderij

Bleekselderij met pastinaak, tweemaal een verrassende combinate: gekruide kip-selderijsalade pastinaakcreme met bleekselderij  

Lees verder »

veel drukte, weinig woorden…

Maar goed dat we in een smarphone-met-goede-camera’s-tijdperk leven. Weinig woorden, mooie foto’s dus:   Wat wel gezegd kan worden: hoezeer we ook uitkeken naar het

Lees verder »

Random nieuws

Er gebeurde vrij veel de voorbije winter. Buiten een centje bijverdienen bij de vrienden van de Beer en de Vos boomzorg moest er ook nog

Lees verder »

Nieuwe serre!!

We hadden al een kleine en een grote serre, beide tweedehands gekocht. Beide zeer veel moeite in gestoken om op te zetten. Beide al eens

Lees verder »

Afhalen Houthalen: wijziging

Bericht aan alle deelnemers met afhaalpunt Compani.

De pakketten mogen niet meer in de hal staan van de eigenaar. 

Onze vrienden van Compani hebben een mooie oplossing voor ons in petto.

De komende twee weken (week 16 en 17) zullen de pakketten opnieuw achter de poort staan. Bij regenweer zou het kunnen dat ze iets verder onder de carport gezet zullen worden.

Vanaf mei zal Compani speciaal voor ons open zijn tot 19u. Jullie mogen dan gewoon binnen in de bakkerij je naam zeggen, en een medewerker van Compani zal je pakket nemen. Dit betekent natuurlijk wel dat jullie vanaf nu voor 19u bij Compani moeten passeren. Lukt dit niet, dan kan je op woensdag van half 9 tot 17 u in de bakkerij terecht. Handig als je net zonder brood, confituur, koffie, gebak, … zit. 😉

veel drukte, weinig woorden…

Maar goed dat we in een smarphone-met-goede-camera’s-tijdperk leven. Weinig woorden, mooie foto’s dus:

 

Wat wel gezegd kan worden: hoezeer we ook uitkeken naar het eerste pakkettenmoment van het jaar, het viel toch serieus tegen.

De gure wind was niet genoeg, we kregen er een heerlijke portie sneeuw bij. Aangezien het afdak nog niet geplaatst is (dit staat op de planning) betekende dit gevoelloze handen voor heel wat werk. 

Tis altijd wat met dat weer, nietwaar?

Ondanks het weer zijn we toch tevreden over het eerste pakket van het jaar. 

 

In houtsnippers geen onkruid. 😉

Bedankt, de beer en de vos boomzorg! 

Random nieuws

Er gebeurde vrij veel de voorbije winter. Buiten een centje bijverdienen bij de vrienden van de Beer en de Vos boomzorg moest er ook nog heel wat infrastructuurwerk gebeuren (en staat er nog heel wat op de planning). De belangrijkste opdracht was echter om het nieuwe veld klaar te maken voor productie, zodat jullie pakketten er dit jaar nog wat beter uitzien dan het voorbije jaar. 

Op de foto is het moeilijk te zien, maar rondom het nieuwe veld hebben we een gemengde heg geplant. Dit breekt de wind om te beginnen. Tegelijkertijd wonen er binnenkort heel wat vogels en roofinsecten, die plaaginsecten van de groenten weghouden. 

Op het hoofdveld zorgden we er voor dat alles klaar lag voor het verse plantgoed, en natuurlijk dat dit plantgoed ook de grond in belandde.

Nieuwe serre!!

We hadden al een kleine en een grote serre, beide tweedehands gekocht. Beide zeer veel moeite in gestoken om op te zetten. Beide al eens mooi gaan waaien bij stormweer. 

Ondertussen hebben we wel geleerd hoe het moet, en zijn we er van overtuigd dat deze serres niet meer zullen wegwaaien. 

Dit neemt niet weg dat het nogal veel tijd kost om tweedehands serres in mekaar te krijgen. Niet helemaal zoals IKEA, maar toch… Niet als nieuw. 

Daarom besloten we dit jaar om eens te kijken hoe “de echten” dit doen. En of die mannen efficiënt zijn!! Op een namiddag stond de structuur recht. Voor het plastiek er over te trekken was het zoeken naar een windstil moment, wat niet simpel is in deze tijden (want het waait tegenwoordig toch nogal, nietwaar?). 

Om de plastiek er over te trekken moesten we enkel nog op zoek naar een windstil moment, wat niet simpel is in deze tijden (want het waait tegenwoordig toch nogal, nietwaar?). Omdat de ochtendstond goud in de mond heeft, en vooral omdat het ‘s ochtends minder hard waait, stonden we om 7u paraat. We, dat waren pa en ik, en 5 vrienden. De moeder bracht de koffie. 

Een uur en heel wat flauwe zever later stond de nieuwe tunnelserre te pronken op het nieuwe veld. Net zoals de tomaten en paprika’s dat deze zomer in jullie pakketten gaan doen!

Hier kan al eens een tomatteke geplant worden:

Afhalen Helchteren Overwegstraat

Je kan je pakket afhalen vanaf 15:45u op dinsdag.

Adres:

Overwegstraat 29

Dit is bij mijn ouders thuis. Je vindt de pakketten aan de voordeur. De aftekenlijst hangt duidelijk in het zicht. 

Kleine pakket (€14): de blauwe kisten.

Medium pakket (€21): zwartgrijze klapkist zonder colsonbandje.

Groot pakket (€31): zwartgrijze klapkist met rode colsonbandjes.

https://www.google.be/maps/place/Overwegstraat+29,+3530+Houthalen-Helchteren/@51.0597801,5.3772251,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c128a10c4d39f9:0xaf5b1c43a94a238e!8m2!3d51.05979!4d5.379452