High tea picknick

Op zondag 7 augustus houden we op het veld een high tea picknick!  Het concept is simpel. Je komt aan tussen 14u en 17u. Je neemt een

Lees verder »

Iemand een haantje?

Een van onze deelnemers is op zoek naar een nieuwe thuis voor zijn haantje. Het is een fier maar lawaaierig beestje dat graag zijn mannetje

Lees verder »

Wijziging afhaaluren!

Vanaf dit jaar zal je in Helchteren Overwegstraat en in Helchteren Dorp je pakket al vanaf 15u15 kunnen afhalen. Dit om de simpele reden dat

Lees verder »

Nieuws vanop het veld

Oh jawel! Ook buiten begint het veld er goed uit te zien! De eerste lichting plantgoed staat in de grond en de volgende bedden worden

Lees verder »

Data voor in de agenda!

We leggen al enkele fijne evenementen vast! Zet de data alvast in je agenda zodat ook jij kan komen meegenieten ;-)! APÉROvan 15u tot 20uGezellig

Lees verder »

High tea picknick

Op zondag 7 augustus houden we op het veld een high tea picknick! 

Het concept is simpel. Je komt aan tussen 14u en 17u. Je neemt een picknickdekentje en 20€ per persoon mee, wij zorgen voor de rest.

Denk aan een gezellig plekje in het gras, fluitende vogeltjes, een stukje zoute taart, een stukje zoete taart, koffie of thee, een paar koekjes, verse groentjes, en een sapje. We slaan de handen in mekaar met ‘s werelds beste bakkersvrouw die ik toevallig ook de mijne mag noemen. Bakkerij Nien, verzorgt deze heerlijke pakketjes. 

We zorgen natuurlijk ook voor wat extra versnapering of drankjes indien gewenst.

Als je wil komen, graag inschrijven via volgend formulier. 

 

Iemand een haantje?

Een van onze deelnemers is op zoek naar een nieuwe thuis voor zijn haantje. Het is een fier maar lawaaierig beestje dat graag zijn mannetje staat. Kan hij jouw hanenhartje veroveren en een plekje bij jou innemen? Laat het ons weten via [email protected]!

Wijziging afhaaluren!

Vanaf dit jaar zal je in Helchteren Overwegstraat en in Helchteren Dorp je pakket al vanaf 15u15 kunnen afhalen. Dit om de simpele reden dat dat goed uitkomt met de schooluren. In Houthalen Compani en Zonhoven kan je vanaf 15u45 terecht. In Heusden kan je terecht vanaf 16u.

Cosmos

Nieuws vanop het veld

Oh jawel! Ook buiten begint het veld er goed uit te zien! De eerste lichting plantgoed staat in de grond en de volgende bedden worden klaargemaakt voor de tweede lichting. Het veld staat er goed op, al zeggen we het zelf :-)..

De tomaten zijn opgezaaid en verpot en jawel, we hebben ons ook gewaagd aan een experimentje. Een deel van de tomatenplantjes (we hebben er veeeel) hebben we namelijk niet verpot maar rechtstreeks in de grond gezet. Als de zon ons goed gezind is wil dat zeggen dat we in juni al van tomaten gaan kunnen genieten en dat zou buitengewoon geweldig zijn!

Data voor in de agenda!

We leggen al enkele fijne evenementen vast! Zet de data alvast in je agenda zodat ook jij kan komen meegenieten ;-)!

APÉRO
van 15u tot 20u
Gezellig samen zijn op het veld met lekkere hapjes en drankjes

> Vrijdag 27 mei
> Vrijdag 24 juni
> Vrijdag 29 juli
> Vrijdag 26 augustus
> Vrijdag 30 september

PICNIC
van 14u tot 17u
Nieuw vanaf dit jaar! Wij voorzien een fijne picnicplek en lekkers, jullie voorzien een picnicmand en een dekentje, dat wordt gegarandeerd genieten!

> Zondag 17 juli
> Zondag 7 augustus

WORKSHOPS
info en data volgen nog

OOGSTFEEST
info en data volgen nog

OVERIG

> Zondag 15 mei: hap, trap, beleef
Ondek al fietsend enkele leuke plekjes in Houthalen-Helchteren en stop bij Mangelmoes voor een lekker hapje!

Welkom bij Mangelmoes!

Hoi! Wij zijn Mangelmoes, aangename kennismaking! Wij zijn een biologische groenteboerderij en werken onder het motto ‘laat de natuur haar werk doen’. We proberen zo veel mogelijk de natuur zijn gang te laten gaan en enkel indien nodig de bodem en de planten op een natuurlijke manier een handje te helpen. Zo slaan we CO2 op in de grond en zorgen we voor een rijk en gezond (bodem)leven. Bij Mangelmoes maken we al onze keuzes in functie van het klimaat, de mens en de natuur. Welkom!

We zijn een CSA (letterlijk: community supported agriculture) en werken met oogstaandelen. Concreet wil dat zeggen dat iedereen van de gemeenschap een oogstaandeel kan kopen en zo deelt in de opbrengst (of het verlies, maar daar gaan we niet vanuit) van de oogsten van Mangelmoes. De oogstaandelen zijn ‘pakketten’ van kraakverse groenten -vers van het veld- in verschillende formaten. Je kan je pakket wekelijks of om de twee weken ophalen op een ophaalpunt naar jouw keuze. Meer info over de pakketten, formaten en prijzen vind je hier.

Omdat we een community zijn willen we ook inzetten op andere activiteiten op en naast het veld. Denk maar aan apéros (degenen die ons kennen weten dat we daar goed in zijn ;-)), workshops, oogstfeesten, plukmomenten, picnics en dergelijke. Kortom, fijne gelegenheden om te vertoeven op een van de heerlijkste plekjes van Lillo aangevuld met lekkers of leuks vanop het veld. Wat wil een mens nog meer?!

Wil jij graag meegenieten van onze oogst? Schrijf je dan zeker in voor een oogstaandeel! Ken je iemand die interesse heeft in een oogstaandeel? Deel dan zeker deze link of zet em op je Facebook of Instagrampagina. Andere vragen of opmerkingen? Mail gerust naar [email protected].

We zien je graag, tot snel!