De voorbereidingen op het veld zijn volop aan de gang. We mogen ons gerust op de schouder kloppen en zeggen dat we goed bezig zijn! We geven de vorderingen even aan jullie mee:

De serres staan er goed op. Alle bedden in de serres zijn klaargemaakt.

bedden serre Noord

De grote serre is zelfs al helemaal vol gezaaid. Volgens jullie respons op de vragenlijst blijft spinazie een topper, dus daar hebben we wat extra van gezaaid ;-). Volgende week komt het eerste plantgoed, dan kunnen we de andere serres ook helemaal vol zetten. We hebben ineens het plantgoed besteld voor het hele jaar. Dit jaar voorzien we van de toppers wat meer: broccoli, wortelen, paprika, tomaten, bloemkool, spinazie, butternut en gewone pompoen, prei. Voetnoot voor de onwetenden (zoals ik, Lenie): we hebben zaaigoed en plantgoed. Het zaaigoed zijn zaadjes die we in de grond steken, het plantgoed zijn al kleine plantjes (ge moet het maar weten hé).

Grote serre volgezaaid

Deze week komen de eerste buitenbedden aan de beurt. De zon is ons voorlopig goed gezind, dus we beginnen er vol energie en goesting aan! Hoe die heerlijke stralen toch echt wel op het gemoed kunnen werken hé, ne mens wordt er instant vrolijk van!

Start van zaaien en planten buitenbedden

Niet onbelangrijk om even te melden dat we de stormen van vorige weken goed doorstaan hebben. We hebben geleerd uit de voorbije jaren ;-)! De stormen herinneren ons er nog eens aan dat we toch best nadenken over onze keuzes omtrent voeding en klimaat. Jullie doen er dus alvast goed aan om voor Mangelmoes te kiezen, voor onze toekomst en die van de allerkleinsten..

Kleine Soo op de boerderij

Om de opbrengst en toegankelijkheid van onze frambozen te verhogen hebben we de hele rij verplaatst naar een mooier stukje op het veld. Dat wordt gegarandeerd smullen dit jaar. (De beste frambozen ooit voor bij yoghurt en granola trouwens ;-)).

Verplaatsen van de lekkerste frambozen

Ook het nieuwe stuk veld ziet er netjes uit. Tussen de wijnranken komen groentenbedden. 

Nieuwe stuk veld. Rechts: bodem bedekt met bladeren, midden: klaargemaakt bed, rechts: wijnranken waartussen groentenbedden komen