Het is zo ver: het Mangelmoesjaar is van start gegaan! We zijn op en naast het veld volop bezig met de voorbereidingen voor een top oogstjaar. Interesse in wat we precies aan het doen zijn? We geven het je graag mee!

Op het veld zijn we de bedden aan het klaarmaken voor een nieuwe lading groenten. Buiten maken we de bedden proper en zorgen we voor voldoende bedekking. De serres staan er ook al goed op, we nemen onze ervaring van vorige jaren mee om verder te ontwikkelen in de serres:

Kleine serre: houtsnippers
In de kleine serre gaan we de volledige bodem bedekken met houtsnippers. Zo blijft al het goede in de grond en geven we onkruid geen kans. In deze serre komen de teelten die lang blijven staan (o.a. paprika’s en tomaten), ideaal dus als we ons over onkruid geen zorgen hoeven maken..

Nieuwe serre: paardenmest en bladeren
In de nieuwe serre hebben we de bodem bedekt met paardenmest en bladeren. De ideale voeding voor het bodemleven. We bedekken het geheel met een zwart zeil om onkruid in de kiem te smoren. (zie foto’s)

Grote serre: compost en houtsnippers
In de grote serre hebben we compost over de bedden verspreid. Je hoort ons al aankomen: om de bodem te bedekken én te voeden. De paden werden bedekt met houtsnippers, geen onkruid voor ons!

Naast het veld zijn we bezig met het bestellen van zaadjes en het uitsturen van facturen. Meer daarover in het volgende bericht ;-).