Weer een tof nieuw project in de steigers! 

Jorrid, een goede vriend van me, heeft zopas een eigen wijngaard aangeplant in ons eigen mooie Limburg. Als je in de toekomst graag eens wil proeven hoe topwijn van eigen bodem smaakt, daar is het te doen. Vandaag aanplanten betekent spijtig genoeg dat je nog drie jaar moet wachten om effectief wijn te maken. De plantjes moeten zich natuurlijk eerst focussen op de groei, pas later op de druiven. Maar je weet wat ze zeggen: honger is de beste saus. 

Soit, we dwalen af. Jorrid had toevallig nog een 350-tal wijnstokken op overschot. Was ik natuurlijk even blij toen hij, de gulle man die hij is, me belde met de vraag of ik deze overschot wou hebben. 

Het komt er dus op neer dat ook Mangelmoes over 3 jaar zijn eerste stapjes in de wijnbouw zal zetten. Het zullen natuurlijk bescheiden stapjes zijn. De groenten gaan voor, en 350 plantjes is geen massaproductie. Maar toch een tof projectje om te doen!

Nu nog een mooie naam vinden voor de wijn. Mangelmoezel zal het niet worden, maar als je suggesties hebt voor een mooie naam voor onze wijn, laat het zeker weten. Misschien krijg je er zo een van onze eerste flessen wijn voor. 😉