De grote baan maakt het in Helchteren (en Houthalen) op vlak van mobiliteit niet makkelijk voor de inwoners. 

Tegelijkertijd willen we het mensen makkelijker maken om aan hun wekelijkse portie kwalitatieve groenten te geraken. Omdat we thuisleveringen niet zien zitten, willen we voor de tussenoplossing gaan. Dit jaar gaan we bekijken of dit zowel voor ons als voor jullie een meerwaarde kan betekenen.

In een voor mij ideaal scenario heeft elke wijk een eigen CSA, waar de buren deelnemer worden, en zo weer een stapje dichter bij groenten van eigen bodem komen. Wij proberen op zijn minst al de groenten tot daar te brengen. 

Daarom starten we dus met een afhaalpunt aan Overwegstraat 29, waar mijn ouders wonen. 

We bekijken dit als een soort pilootproject. Als het aanslaat, en we zijn nog niet volzet, proberen we dit ook elders.