We beginnen meteen met een van de leukste nieuwtjes van 2021: Mangelmoes gaat samenwerken met De Aarding om zinvolle dagbesteding aan te bieden aan personen met een verstandelijke beperking.

Enkele maanden geleden stapten Heleen en Rosanne op me toe met plan. Ze zagen zo met eigen ogen dat er voor mensen met een verstandelijke beperking geen groot aanbod aan zinvolle dagbesteding bestaat.

Beiden afgestudeerd als bachelor in de orthopedagogie, was het altijd hun grote droom om onze job te kunnen laten plaatsvinden in een groene omgeving. Heleen en Rosanne hebben als collega’s enkele jaren ervaring opgedaan binnen een leefgroep voor personen met een mentale en/of fysieke beperking. Hier hebben ze elkaar ook leren kennen en van begin af aan was het duidelijk dat ze allebei een passie voor ‘groen’ hadden!

Na wat dromen en brainstormen twijfelden ze niet om mij te contacteren met hun plan om dit aanbod te vergroten.

Zelf droom ik er al sinds de oprichting van onze boerderij van om deze weg in te slaan. We willen met Mangelmoes een groter steentje bijdragen aan de maatschappij. Toen ze dus hun plan uit de doeken deden heb ik geen seconde moeten twijfelen. 

Rosanne en Heleen starten dus dit jaar hun eigen op maat uitgewerkte dagbesteding: De Aarding.

De krachtlijnen van hun organisatie:

  • We werken samen met mensen met een verstandelijke beperking die binnen een grote groep vaak uit de boot vallen.
  • We gaan een samenwerking aan met de persoon en werken een zinvolle dagbesteding uit binnen een groene omgeving.
  • We vinden het belangrijk om toegankelijk te zijn voor het netwerk van de persoon. Zij zijn namelijk ook ervaringsdeskundigen.
  • Samenwerken betekent voor ons ook daadwerkelijk ‘samen werken‘. Nabijheid bieden en samen één doel proberen te bereiken.
  • We vormen samen met ons cliënteel één team. We gaan uit van een gelijkwaardigheidsrelatie en stellen ons op gelijke voet met de cliënt.

We kijken er bij Mangelmoes enorm naar uit om samen te werken, terwijl zij ons natuurlijk ook helpen op het veld. Van een mooie samenwerking gesproken!

Je kan Heleen en Rosanne hier volgen: https://www.facebook.com/deaarding