voor het laatste recept van het jaar heb ik geen kookboek of website nodig. Daarvoor kijk ik in eigen keuken. Ik heb het geluk dat mijn allerliefste Lenie niet alleen een passie voor bakken heeft, maar ook voor koken.

Een van de gerechtjes die ze tot in de puntjes beheerst: groenten in de oven. Eigenlijk is wat volgt niet echt een recept, eerder een manier van koken.

Benodigdheden:

Allerhande groenten, behalve bladgewassen. Aanraders zijn: pompoen, wortel, bieten, aardappel, rapen, uien, sjalot, bloemkool, pastinaak, knolselder,…

Heel wat look kan geen kwaad.

Kruiden naar eigen goesting. Rozemarijn en tijm zijn absolute aanraders.

Peper en grof zout.

Eventueel feta kaas om op het einde te verbrokkelen en er over te strooien.

Bereiding:

Snij de groenten in schijfjes of partjes. Een biet kan je bv in kwartjes snijden, de pompoen in schijfjes. Blokjes mogen ook. Sterretjes kunnen natuurlijk ook, maar kosten belachelijk veel tijd. 😉

Belangrijk: niet te klein snijden, kost enkel meer tijd. Grove stukken zijn veel lekkerder.

Neem een bakplaat, smeer in met olijfolie (of andere olie natuurlijk). Gooi uw groentjes er op. De kruiden, peper en zout er over. Het geheel eens goed mengelen, zodat de olie ook op de groenten zit. De oven in (180°).

Afhankelijk van de oven zal je een paar keer de groentjes nog eens dooreen moeten mengelen. En terug de oven in. Klaar na ongeveer 40 minuten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *