Rettich, witte rammenas, winterradijs, Japanse radijs, Chinese radijs… daikon. Dit zijn allemaal benamingen voor deze witte wortel. De smaak lijkt erg op die van radijs, de daikon smaakt echter wat zachter en minder peperig.

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de daikon in kleine stukken. Maak de wortels schoon en snijd in plakjes. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Maak de krieltjes schoon en snijd doormidden of in vieren. Je hoeft de krieltjes niet te schillen. Bereid de bouillon.
  2. Verhit bakolie in een ruime wok of braadpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de krieltjes, daikon en wortels in de pan en bak al omscheppend 3 minuten. Blus af met de bouillon en laat afgedekt op een middelhoog vuur 15-20 minuten stoven. Verwijder de laatste 5 minuten de deksel zodat het vocht wat kan indikken.
  3. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en schroei de lamschipolata op een hoog vuur dicht. Zet het vuur laag en bak de chipolataworstjes gaar.
  4. Serveer het groente-aardappelmengsel met de lamschipolata ernaast.

Tip
Je kunt desgewenst het kookvocht binden met wat maïzena. Het is ook erg lekker om de lamschipolata klein te snijden en met de groente mee te laten stoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *