Rammenas is een heerlijke maar voornamelijk onbekende herfsttopper. Tijd om dat laatste te veranderen. 

Libelle Lekker bundelt heel wat nuttige info over deze heerlijke groente. 

Rammenas behoort tot de familie van de radijzen. Rammenas bestaat in verschillende variëteiten:

  • Zwarte rammenas is een witte ronde of langwerpige wortel met zwarte schil en behoort tot de winterrammenassoort.
  • Rettich is een witte zomerrammenassoort. Er bestaan verschillende soorten kleurvarianten wat de schil van rettich betreft.
  • Daikon is een Japanse rammenassoort.

Aankopen

Let er bij de aankoop van rammenas op dat de wortels stevig zijn. Wanneer het lof nog aanwezig is, moet het een frisgroene kleur hebben.

 

Bewaren

Met lof is witte rammenas minder lang houdbaar dan zonder. Zonder lof kun je rammenas ongeveer 14 dagen in de koelkast bewaren; met lof slechts enkele dagen. Bewaar zwarte rammenas niet in de koelkast. Je kunt hem op een koele plaats bij een temperatuur van ongeveer 12°C enkele weken bewaren.

 

Bereiding

Rammenas wordt meestal rauw gegeten in stukjes gesneden of geraspt bij slaatjes of andere gerechten. Rammenas heeft een pittige smaak die verschilt naargelang de soort.

 

Gezondheid

Rammenas is rijk aan vitamine C.

 

Recepten onderaan de pagina van Libelle lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *