Ook dit recept vond ik op www.24kitchen.nl: Zoete aardappelovenschotel – 24Kitchen

INGREDIENTEN

4 personen (op website aan te passen via link hierboven)
  • 0,67 kg zoete aardappels
  • 66,67 g boter
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el maple syrup
  • 0,67 tl kaneel
  • 66,67 g pecannoten

Extra nodig

  • pureestamper
  • ovenschaal

BEREIDINGSWIJZE

Totale tijd: 45 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Kook 15 minuten en giet af. Zet ondertussen de boter op in een pannetje en laat langzaam bruin worden op heel laag vuur. Dit kan wel 10 minuten duren. De kunst is het zo langzaam mogelijk te doen.

Verwarm de suiker en maple syrup in een pannetje en roer er de pecannoten doorheen. Laat 3 minuten op zacht vuur staan. Stamp de zoete aardappels met de bruine boter, kaneel, zout en peper.

Verdeel de puree over een ovenschaal. Verdeel de noten eroverheen en zet 10 minuten in de oven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *