Ingrediënten

  • 1 knolselderij (twee nu het kleine zijn)
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • room
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 liter water
  • boter

Bereidingswijze

Snij het groen van de selderij en venkel en bewaar het jonge groen (garnering)
Schil alle groente, snij alles is fijne blokjes.
Verhit boter in de soep pan, pers de knoflook erboven uit en bak kort met de peper.
Voeg de gesneden groente toe en bak  10 minuten mee.
Blus met 1 liter water tot de groente iets onder staat en kook met de 2 blokjes bouillon  1 5 minuten door. Haal van het vuur, pureer fijn met de staafmixer. Zet de pan weer op het vuur en laat met een half pakje room  5 minuten doorkoken. Voeg naar smaak, water peper en evt. zout toe.

Serveer met fijngehakt groen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *