Dit prachtexemplaar is een kruising tussen savooikool en rode kool. De buitenste bladeren kleuren mooi paars, de binnenste zijn lichtgroen, net zoals bij een savooi. De smaak is licht zoetig.

BEWARING

Als je deadonkool blad per blad gebruikt (in plaats van hem doormidden te snijden) kan je hem veel langer bewaren in de koelkast.

BEREIDING

Verwerkt in een stoofpot is deadonkool, net zoals savooikool, een verrassend lekkere groente. Bovendien is het perfect combineerbaar met andere winterse groenten zoals raapjes. Fervente vleeseters kunnen aan deze stamppot een stuk schaap toevoegen. Vergeet in dat geval de laurierblaadjes niet. Kijk zeker ook eens bij savooikool voor receptinspiratie!

 

DEADONKOOL MET GEMBER, LIMOEN EN LOOK

INGREDIËNTEN
  • 1 deadonkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte look
  • 1 eetlepel fijngehakte gember
  • zout en peper
  • sap van 1 limoen

 

BEREIDING
  1. Haal het hart uit de kool en snijd in fijne reepjes.
  2. Verhit de olie in de wok, voeg de kool toe en roerbak tot de kool begint te slinken. Let op dat de kool nog beetgaar blijft.
  3. Voeg look, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de gember toe en bak nog een laatste minuut.
  5. Besprenkel met limoensap en serveer warm. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *