Jeroen Meus kan een goeie savooikool ook te appreciëren: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/worst-met-savooikool-kaassaus-en-gekookte-aardappelen .

  • boerenworsten 4
  • savooikool 1
  • aardappelen 800 g
  • gruyère of emmenthal) 250 g
  • scherpe mosterd 1 eetlepel
  • boter 30 g
  • bloem 2 eetlepels
  • melk 5 deciliters
  • bicarbonaatsnuifjes
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

 

Bereiding:

Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de savooikool. Snijd ze eerst in vier en snipper ze fijn.
Kook de kool gaar in water met een snuifje bicarbonaat met een deksel op de kookpot.
 
TIP 
Bicarbonaat helpt om de kool mooi groen te houden en om ze gemakkelijker verteerbaar te maken.
 

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in water met een snuifje zout met het deksel schuin op de kookpot.

 

Smelt een klontje boter in een pan en bak de worsten op een laag vuur.

TIP 
Leg de worsten in de pan als de boter lichtbruin is en bak ze op een laag vuur. Geef ze tijd om te garen zodat ze niet open spatten. Je hoeft er niet in te prikken.
 

Giet de kool en de aardappelen af als ze gaar zijn. Laat de kool goed uitlekken.

 

Smelt 30 g boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even drogen en giet er een scheut melk bij. Roer tot de saus indikt en voeg de rest van de melk toe.

 

Doe de gemalen kaas en de mosterd bij de saus.

 

Meng de kool met kaassaus en breng op smaak met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat.

 

Serveer de worsten met gekookte aardappelen, kool in kaassaus en een lepel graanmosterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *