De groene kool kan je natuurlijk vervangen door de spitskool.

Ingrediënten:

  • witloof 2 stronkjes
  • wortelen 2
  • pastinaak 1
  • groene kool 150 g
  • lente-ui 1
  • kippenbouillon 100 ml
  • knoflook (gepeld en gehalveerd) 4 teentjes
  • tijm 3 takjes
  • verse rozemarijn 2 takjes
  • marjolein 4 blaadjes
  • citroensap (van 0,5 citroen)
BEREIDING
  1. Snij alle groenten in reepjes en de lente-ui in schijfjes.

  2. Stoof de lente-ui en knoflook in een pan samen met de tijm, rozemarijn en marjolein. Voeg er dan de wortelen en de pastinaak aan toe. Laat even stoven en doe er dan de groene kool en het witloof bij. Kruid met peper en zout.

  3. Voeg de bouillon toe en laat even sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

  4. Besprenkel met het citroensap en serveer als bijgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *