Deze zat al eens in de pakketten, maar kreeg toen niet de aankondiging die deze heerlijke zwam verdient.

De Eryngii wordt ook wel de koningsoesterzwam genoemd. Deze paddenstoel heeft een fluweelachtige licht grijsbruine hoed en een grote stevige witte steel. De paddenstoel groeit in trossen. De hele paddenstoel is zeer smaakvol en heeft een licht pittige smaak.

  • Aanrader in Italiaanse gerechten. 
  • Past goed bij vegetarische gerechten, zoals een herfstige pastaschotel met gebakken prei en koningsoesterzwam. 
  • Lekker in sauzen. 
  • In combinatie met vlees of wild. 
  • Bij uitstek geschikt om te grillen in de pan of op de barbecue. 
Of probeer dit recept van de website mibuwijnen.nl:
Ingrediënt voor 4 personen

 

Eryngii
Ingrediënten:
• 4 Eryngii
• 1/2 dl Créme fraiche
• 1 Ui
• 25 gram Roomboter
• 1 teentje Knoflook
• 2 el Notenolie
• 4 Lente-uitjes
• 30 gram Geraspte Parmezaanse kaas
• 1 dl Slagroom, ongezoet
• Zout en peper naar smaak

Voorbereiding:
• Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiding:
Pel de ui en snipper ze fijn. Pel dan de knoflook en hak ze fijn. Was de lente-uitjes en snijd ze in schuine dunne plakjes. Halveer de Eryngii’s en hol ze uit. De uitgeholde Eryngii bestrooien met zout en peper en de rest van de paddestoel in kleine stukjes snijden. Bak de uitgeholde paddestoel ca. 2 minuten om en om in de notenolie en boter. Haal de paddestoelen uit de pan en fruit de ui en de knoflook zonder te kleuren. Voeg de lente-ui en stukjes paddestoelen toe. Blus af met de slagroom en créme fraiche en kook zachtjes in tot ragout dikte. Breng het op smaak met zout en peper. Vul de gebakken paddestoelen met dit mengsel en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Plaats de paddestoelen 5 minuten in de oven totdat er een goudbruin korstje ontstaat.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *