Niel zorgde dit jaar al voor heel wat Mangelmoes honing. Ware het nog niet moeilijk genoeg om de bijen door de winter te krijgen, sinds een paar decennia hebben ze er een paar hindernissen bij gekregen. 

De dame in dit filmpje legt je graag uit hoe dit komt. Zonder de plot te willen verklappen, kan ik je ook al vertellen dat je ook hier een voordeel kan ontdekken van je oogstaandeel. Ook jouw oogstaandeel telt.

Dit geldt natuurlijk niet enkel voor honingbijen. Dit gaat natuurlijk over alle insecten. 

In dit filmpje kom je meer te weten over de effectieve werking van een bijenkolonie. Enorm fascinerend, inspirerend, ontzagwekkend hoe die bijen samenwerken. Kunnen we nog wat van leren. 

Vind je het Engels wat moeilijk? ondertitels kan je aanzetten in de balk onderaan het filmpje (met muis over het filmpje gaan op computer, of tikken op smartphone).

Via het tekentje links van het tandwiel zet je de ondertitels aan. Als ze dan in het Engels staan, kan je dit aanpassen via het tandwiel. Op ondertitels klikken, en op automatisch vertalen. Daar kan je Nederlands selecteren.