Op de website van healthastic.nl vond ik dit leuke recept voor shakshuka (zonder spinazie een van mijn favoriete gerechten.

DIT HEB JE NODIG

  • 400 gr hutspotgroenten (wortelen en uien)
  • 3 tomaten
  • 1 el ras el hanout
  • 400 gr biologische tomatenblokjes uit blik
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • 4 eieren
  • 2 el grof gesneden koriander, als je dit niet lekker vindt, gebruik dan andere kruiden
  • peper & zout
  • 1 el olijfolie

ZO MAAK JE DIT RECEPT

1: Neem een stoofpan en zet op laag vuur. Doe hier de olijfolie in
2: Doe de hutspotgroenten in de pan en bestrooi met de ras el hanout
3: Was en snijd de tomaten in grove stukken en voeg toe. Roer alles goed door
4: Voeg de tomatenblokjes uit blik toe en de grof gesneden koriander. Roer goed door en laat dit 10 minuten stoven
5: Voeg nu de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout
6: Als de spinazie is opgenomen maak je 4 kuiltjes en giet je per kuiltje 1 ei
7: Laat dit nog eens 10 minuten stoven. De eerste 5 minuten met de deksel op de pan en de laatste 5 minuten zonder deksel
8: Neem een diep bord en schep de eitjes erin.

Lekker met een stuk brood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *