Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 rode paprika’s
  • 2 bollen mozzarella (uitgelekt)
  • 15 g verse Italiaanse kruiden
  • ¼ tl gemalen chilipeper
  • 3 el traditionele olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in plakjes van ca. 3/4 cm dik, bestrooi ze met zout en laat ze ca. 15 min. liggen. Snijd de paprika’s en mozzarella in kleine stukjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn. Meng de paprika met mozzarella, Italiaanse kruiden en naar smaak zout en chilipeper.
  2. Dep de plakjes aubergine droog met een stuk keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met olie. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg een laag aubergineplakjes in de pan en bak ze 3 min. op middelhoog vuur. Bak zo alle plakjes aubergine.
  3. Spreid de plakjes aubergine uit op de bakplaat. Laat de plakjes elkaar iets overlappen.
  4. Verwarm de oven voor op 225 °C. Lepel het paprika-mozzarellamengsel over de aubergines. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat in ca. 15 min. de kaas smelten en het gerecht warm worden. Lekker met spaghetti met verse pastasaus napolitana.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *