Na enkele weken vertraging hebben we nu toch eindelijk een tiental nieuwe bedden bij ingezaaid met wintergewassen. 

Volgende week komen er nog eens 6 bedden aan de beurt. Vanaf dan krijgt elk bed dat vrijkomt een groenbemester ingezaaid. Op deze manier blijft het bodemleven actief, bouwen we organische stof, en hebben we, als het meezit een mooie mulchlaag voor volgend jaar. Over dat laatste een andere keer meer. 🙂

2 reacties

  1. Merci Guy. Een mengeling van groenbemesters is vaak handig. Wel zorgen dat ze niet in zaad komen (dus niet te vroeg zaaien). Ben zelf fan van facelia, lupine, luzerne, boekweit (komt snel in zaad, maar nu zaaien is wel in orde denk ik), mosterdblad.

   tenzij je de groenbemester wil gebruiken als mulchlaag volgend jaar, dan is een grassoort het handigst (rogge bv).

   Groetjes
   Jef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *