INGREDI√čNTEN

  • 500 g kippengehakt
  • 600 g rode kool, in fijne repen
  • 3 appels, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 1 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 2 takjes tijm, fijngehakt
  • 1 kaneelstokje
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe 1 appel met de rode kool, de suiker, de rode wijnazijn, het kaneelstokje, 160 milliliter water en 40 gram boter in een grote pot. Breng aan de kook. Draai het vuur wat lager en laat 20 minuutjes sudderen.
  2. Meng het kippengehakt met de ui, de knoflook, het paneermeel en een ei. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Rol tot nootgrote balletjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin. Laat ze garen op een zacht vuurtje zodat ze volledig doorbakken zijn.
  4. Bak ondertussen ook de overige appelblokjes met de tijm in de boter. Kruid bij met peper en zout.
  5. Vis het kaneelstokje uit de rode kool. Verdeel de gehaktballetjes met de rode kool en de gebakken appeltjes over de borden en serveer.

Bron: https://15gram.be/recepten/gehaktballetjes-met-appel-en-rode-kool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *