4verse suikermaïskolven
150 grParmezaanse kaas, fijngeraspt
30 grboter
3 elknoflookmayonaise
0,5 klgemalen chili
2limoenen
1 klzout
Voor de knoflookmayonaise:
1ei
170 mlmaïsolie
1 elmosterd
2 teentjeslook
2 ellimoensap
 peper van de molen
 zeezout
Voor de guacamole:
2rijpe avocado’s
1 mespuntgemalen chili
4 takjesverse koriander
1 afgestreken klgemalen komijn
1limoen, het sap
2 elolijfolie
 zeezout
Recept afdrukken

BEREIDEN:

Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pitten, bestrooi het vruchtvlees met de chili, komijn, wat zout en voeg er het limoensap en de olijfolie aan toe. Prak alles fijn met een vork en strooi er de fijngesneden koriander over.

Breek het ei in een mixbeker en voeg de mosterd, het limoensap, de knoflook, peper en zout toe. Giet de olie erbij en plaats een mixerstaaf op de bodem van de mixbeker, haal de mixer geleidelijk aan al mixend naar boven om een luchtige mayonaise te krijgen. Voeg 1 tot 2 eetlepels heet water toe en mix alles nog eens door.

Haal de bladeren en draadjes van de maïskolven en schik ze in een kookpan. Vul aan met water tot de maïskolven net onder staan en voeg een koffielepel zou toe aan het water. Breng de maïs aan de kook en laat 10 min. koken met het deksel erop. Giet af en laat de maïskolven goed uitstomen.

Bestrijk de maïskolven met gesmolten boter en gril ze op de barbecue of in een grillpan tot ze mooi gekleurd zijn. Laat ze ongeveer 5 min. afkoelen.

Strooi de geraspte Parmezaanse kaas in een diep bord. Strijk de maïskolven in met de knoflookmayonaise en rol ze door de geraspte Parmezaanse kaas, besprenkel met wat gemalen chili en serveer met limoenpartjes en de guacamole.

Tip: Steek de maïskolven op de metalen spiesen. Zo is het een stuk handiger om ze op te peuzelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *