Dropplant hebben we op het veld staan, en kan dus bijbesteld worden. Netels ook. ­čÖé


Dit recept is een heerlijk voorgerecht, lunchgerecht en salade uit Onvergetelijke groenten. Gecombineerd met rijst of brood en een beetje sla is het ook gemakkelijk om te toveren tot hoofdgerecht.

Ingredi├źnten (voor 4 personen):
2 chioggia bieten
6 eetlepels witte balsamicoazijn
2 eetlepels honing
200 gram walnoten
1 teen knoflook
10 gram verse dropplant of netel
2 dl extra vierge olijfolie (extra vierge)
peper en zout

Bereiding:
Snijd de chioggia bieten in dunne plakjes. Roer de azijn en de honing door elkaar en marineer de biet hierin. Doe voor de pesto de knoflook met de walnoten en de dropplant of netel in de keukenmachine en maal alles fijn. Giet terwijl de machine maalt voorzichtig de olijfolie erbij tot er een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schik de plakken biet op een schaal en verdeel de pesto hierover. Combineer met sla en brood of rijst om er een lunch of avondmaaltijd van te maken.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *