Alweer de helft van de weken zijn achter de rug (we gaan door tot eind december).

We proberen zo veel mogelijk rekening te houden met de suggesties die jullie vorig jaar op het einde meegaven. 

Soms is het echter moeilijk om dit allemaal perfect in te schatten. We denken dat we een betere mix van groenten gevonden hebben (minder bladgewassen, bieten, geen kruiden,…), maar beseffen dat alles zeker nog niet perfect is. Sommige teelten vallen tegen, of de kwaliteit kan wel eens beter… We hopen in deze gevallen op begrip, en troosten ons met de gedachte dat deze groenten nog altijd gezonder zijn dan die van de winkel. 🙂

Het telen van groenten is natuurlijk ook vooral afhankelijk van weer en wind. Het laat zich niet zomaar sturen. 

Op het einde van het jaar volgt sowieso nog een degelijke evaluatie. Toch kan een tussentijdse evaluatie ook nuttig zijn. De bemerkingen die er zijn zullen niet meteen effect hebben aangezien heel wat herfst- en wintergroenten al in de grond zitten. Toch kan er al heel wat bijgestuurd worden indien nodig.

We denken er daarom aan om een soort van kerngroepje te maken waar we samen kunnen zorgen dat we blijven groeien op vlak van kwaliteit. Als er eens wat tegenvalt kan dit hier aangegeven worden, zodat we beter beseffen wat er leeft bij de deelnemers, en we hier in de toekomst rekening mee kunnen houden. 

Verder kunnen we met dit groepje ook zorgen dat er wat meer activiteiten kunnen doorgaan op het veld (als corona dit toelaat). Een van de doelstellingen van dit jaar was om de C van CSA wat sterker te maken. Ik merk echter dat het zeer moeilijk is om er nog te veel extra’s bij te nemen. Het plannen en verzorgen van de pakketten neemt al tijd genoeg in beslag. Ik zou dit jaar dus graag eens testen of we samen met enkele enthousiaste deelnemers de CSA nog een niveautje hoger kunnen tillen. Het zou mooi zijn as we meer zijn dan “enkel” een wekelijks groentepakket. Natuurlijk is dit al heel wat, en daar zijn we verdorie trots op. Als we echter met meer handen en schouders de CSA kunnen dragen kunnen we dit verhaal nog heel wat mooier maken. Als iedereen tevreden is met de gang van zaken is het natuurlijk ook helemaal OK. Maar het zou spijtig zijn als er verschillende deelnemers graag hun bijdrage willen leveren maar het hen niet gevraagd werd. 

Vandaar dus de vraag: heb je zin om hier ook je steentje aan bij te dragen? Laat het me zeker weten. 

Geen verplichte engagementen ofzo natuurlijk.