• bloemige aardappelen 300 g
  • spekblokjes 100 g
  • courgettes 4
  • prinsessenbonen 100 g
  • sjalot 1
  • parmezaan 50 g
  • eieren 2
  • paneermeel 2 el
  • olijfolie
  • peterselie (gehakt) ½ bosje
  • peper
  • zout
BEREIDING

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen, snij in blokjes en stoom ze 5 minuten. Spoel de boontjes, snij ze in stukjes en blancheer 5 minuten. Giet af en meng met de aardappelen. 

  2. Bak het spek en doe het erbij. Pel en snipper de sjalot, stoof ‘m glazig en doe bij het mengsel.  Voeg ook de losgeklopte eieren toe, samen met de peterselie, flink wat peper en een snuifje zout. 

  3. Verwarm de oven voor op 180° C. Blancheer de courgettes 5 minuten in gezouten kokend water en laat uitlekken. Halveer ze overlangs en hol ze uit. Hak het vruchtvlees fijn en doe het bij het mengsel. Vul er de courgettes mee. 

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de courgettes op. Bestrooi ze met paneermeel en besprenkel ze met olijfolie.  Zet 30 minuten in de oven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *