INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN

 • prinsessenbonen 500 g
 • courgette (kleine) 500 g
 • citroen 1
 • knoflook 1 teentje
 • bladpeterselie 1 handje
 • druivenpitolie 4 el
 • suiker 1 snuifje
 • peper en zout

 

BEREIDING
 1. Maak de boontjes schoon en blancheer ze 8 minuten in lichtgezouten water. Spoel de courgettes en snij ze in lange repen. Laat ze een minuut meekoken met de boontjes. Giet af, laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken.

 2.  Spoel de citroen onder warm water en rasp de schil. Pers het sap en vang op. Pel en pers de knoflook. Spoel de peterselie en snipper fijn. Meng de peterselie met de knoflook, de citroenrasp, het sap en de olie. Kruid met peper en zout.
 3.  Schep de afgekoelde groenten in een kom en lepel er de dressing over. Kruid met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *