Dat ik een fan ben van bleekselderij is niet nieuw voor jullie vermoed ik. Je kan alles wokken. Ook bleekselderij dus. 

Op de website www.eetspiratie.nl vond ik dit gerechtje:

Ingrediënten
1 stronk bleekselderij
4 bosuitjes
2 tenen knoflook
2 centimeter verse gember
2 eetlepels oestersaus
optioneel: 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
snufje chili
eetlepel rijstolie om in te wokken

Bereiding
1. Snijd het kontje van de bleekselderijstronk en schil de stengels lichtjes met een dunschiller. Op deze manier haal je de
draden er grotendeels af. Was de stengels en snijd ze in stukjes.
2. Rasp de gember en de knoflook en snijd de bosui in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan.
3. Fruit de knoflook en de gember en voeg de stukjes bleekselderij toe. Wok dit op hoog vuur. Hierna mogen de ringetjes
bosui erbij. De bleekselderij mag lekker knapperig zijn.
4. Voeg de oestersaus en eventueel de rijstwijn toe en wok even kort mee.
Proef of de bleekselderij op smaak is en voeg indien nodig een snufje zout en peper toe. Bestrooi met een snufje
chiliflakes en serveer met rijst.

 

https://www.eetspiratie.nl/gewokte-bleekselderij-met-knoflook/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *