We gaan dus eindelijk (h)eerlijk vlees verkopen. Verantwoorde en duurzame vleesconsumptie is een onderwerp dat te maar al te vaak uit de weg gegaan wordt omdat het ons beter uitkomt. We willen je niet enkel van lekkerder vlees voorzien, maar ook hier ons steentje bijdragen op vlak van ecologie.

De koe is een kruising van kempisch roodbont en fleckvieh. Ze heeft heel haar leven gegraasd en is op stal grasgevoederd. In de laatste fase kreeg ze graan dat bio in omschakeling was, van de Boerencompagnie, in Leuven. 

Begin augustus zal Bernd zorgen voor het verpakken van het vlees. De vleespakketten kunnen dan afgehaald worden op het veld, op 9 augustus.

De pakketten zullen samengesteld worden en alles van de koe zal verdeeld worden, er zal voor het gehakt en de worst ook biologisch varken gemengd worden. De pakketten zullen tussen de 6 en 8 kg wegen en kosten 16 €/kg. Betalen kan cash of met de bancontact app. De prijs hangt dus af van het gewicht, dat wordt dus ter plekke gewogen. 

Je kan bij mij bestellen via mail. Als afhalen op 9 augustus niet goed uitkomt, kan je ook op 8 augustus bij Bernd terecht. Afhalen zal op beide dagen tussen 11u en 13u zijn.

Als je geïnteresseerd bent, mail dus hoeveel pakketten je wil, en wanneer je wil afhalen. Wij doen de rest. 🙂

Als er voldoende interesse is gaan we de samenwerking uitbreiden. Bernd zal dan zelf koeien houden, terwijl ik me met de administratieve kant van het verhaal bezig houd.