Ingrediënten

  • 1 el groentebouillon
  • 2 l water
  • 1 bosje peterselie
  • 1 aardappel
  • 1 prei met groen
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 2 lookteentjes
  • 2 dl room
  • tofu (gekruid)
  • boter
  • bieslook

Bereiding

  1. Snijd de aardappel, prei, sjalot, ui en de 2 teentjes look fijn en stoof ze aan in wat boter. Bevochtig alles met water en voeg er de bouillon bij. Laat opkoken en laat daarna verder pruttelen gedurende ongeveer 30 minuten.

  2. Kook ondertussen de peterselie gedurende 7 à 10 minuten gaar en spoel hem daarna onder koud water tot hij koud is. Cutter of mix de peterselie fijn.

  3. Mix vervolgens de soep fijn. Voeg op het eind de peterseliepuree toe aan de soep.

  4. Schik de gekruide tofu in het bord. Serveer er de warme soep bovenop. Versier met bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *