Wie al eens over het mooie Limburgse fietsroutenetwerk door de Mangelbeekvallei rijdt merkte het waarschijnlijk al: er zit heel wat ijzer in het water. 

Hoe je dat kan merken? Het is je ongetwijfeld opgevallen dat het water een roestige kleur heeft. Dat komt omdat het water ook effectief verroest is. Of toch het ijzer dat zich in het water bevindt. Ijzer dat in contact komt met zuurstof durft al eens te roesten. Dat gebeurt ook in ons water. 

In de serres irrigeren we in de zomer met druppeldarmen. Tomatenplanten bijvoorbeeld kunnen niet langs boven beregend worden omdat ze heel gevoelig zijn voor schimmels. 

Onze druppeldarm heeft om de 20 cm een gaatje waaruit elke paar seconden een druppel komt. Op een paar uur tijd geven we zo 1000 liter water, heel efficiënt en gericht. 

 

Nog even een korte P.S.: de fietsroute die van Helchteren tot de wijers in Zonhoven loopt is echt wel belachelijk mooi en gevarieerd! Echt een aanrader tijdens je staycation. 😉 Een klein stukje langs de straat, maar 95% over het fietsroutenet.