Een zeer makkelijk en lekker gerechtje met een halve spitskool. Met de andere helft kan je je later amuseren.

INGREDIËNTEN

  • 1/2 spitskool
  • 10 kerstomaatjes
  • 2 appels
  • een handje vol rozijnen
  • 1 lepel graantjesmosterd
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 6 eetelepels olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snij de halve spitskool (de harde kern eruit halen) in kleine stukjes en was die in een vergiet. Was de tomaatjes en snij ze door, haal de zaadjes eruit en snij ze in even grote stukjes als de spitskool. De appels schillen en ook in kleine stukjes snijden , alles door elkaar mengen en nog naar smaak rozijnen erdoor (hoe meer rozijnen, hoe zoeter het geheel).
  2. Meng de graantjesmosterd, de wijnazijn en de olijfolie tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout. Meng dit net voor het opdienen voorzichtig onder de spitskoolsalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *