Paksoi en wok, een gouden combinatie. 

Op de website van libelle vond ik dit heerlijke recept.

Ingrediënten:

  • rijstnoedels (brede, of tagliatelle)400 g
  • paksoi600 g
  • varkenslapjes (dunne)400 g
  • knoflook2 teentjes
  • rode chilipeper1
  • gemberwortel (vers)3 cm
  • sesamolie2 el
  • vissaus
  • lichte sojasaus

Bereiding:

  1.  Kook de noedels beetgaar.
  2.  Spoel de paksoi en maak de blaadjes los. Snij de stelen in stukken en hak de blaadjes grof.
  3.  Snij het vlees in stukjes. Pel en hak de knoflook. Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snij het in reepjes. Schil de gember en snij ’m in heel fijne staafjes.
  4.  Wok het pepertje, de gember, de knoflook en het vlees 2 minuten in de sesamolie. Roer er de paksoi door en blus met een beetje sojasaus.
  5. Roerbak tot de groenten gaar zijn en breng op smaak met sojasaus en vissaus. Serveer met de rijstnoedels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *