Het wordt koud, dus we kunnen nog eens soep maken. En wat voor een!

 

Ingrediënten (4 pers)

  • wortelen250 g
  • pastinaken250 g
  • uien (gebakken)½ zakje
  • uien1
  • kip bouillonketeltje1.25 l
  • room1 dl
  • boter (of olie)
  • kurkuma (afgestreken)½ tl
  • korianderpoeder¾ tl
  • verse koriander
  • peper
  • zout
BEREIDING
  • Schil de wortelen en de pastinaken en snij ze in stukken.
  • Pel en snipper de uien.
  • Stoof de groenten aan in een nootje boter of een koffielepel olie. Blus met de kippenbouillon. Doe er het korianderpoeder en de kurkuma bij. Kruid met peper en zout. Laat ongeveer 20 minuten zacht koken. Mix de soep en breng ze weer tot tegen de kook aan.
  • Doe er de room bij. Roer mooi glad. Lekker met: gebakken uitjes (in zakjes te koop in het warenhuis). Voor wat meer kleur kunt u er verse koriander over strooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *