Ingrediënten 4 personen

 

 • 1 kg lamsschouder in stukken
 • 300 g vingerdik gerookt spek, in 4 stukken gesneden
 • 4 chipolata worstjes
 • 3 dl groentebouillon
 • 4 preien
 • 1 ui
 • 1/2 bleekselder
 • 1 bosje meiraapjes
 •  2 wortelen
 • 2 grote aardappelen
 • 30 g boter
 • kruidentuiltje
 • tijm
 • laurier
 • peterseliestengels
Voorbereiding

Maak de groenten schoon. Snij de prei , de ui, de selder, de wortelen en de raapjes in grove stukken. Laat de spruitjes heel.

 
Bereidingswijze

* Blancheer de gesneden groenten en de spruitjes 3 minuten in kokend water, laat ze goed uitlekken in een vergiet. Laat de boter smelten in een diepe braadpan. Bak de stukken lamsvlees, het spek en de worstjes 4 tot 5 minuten in de hete vetstof. Zet de worstjes even aan de kant. Schenk de bouillon bij het vlees. Voeg er het kruidentuiltje, de ui, de selder, de aardappelen en de wortelen aan toe. Temper het vuur. Dek af en laat 30 minuten zachtjes sudderen. Doe er de spruitjes, de raapjes, de prei en de chipolata – worstjes bij. Dek weer af en laat nog 30 minuten stoven, of tot het vlees en de groenten klaar zijn. Kruid naar smaak bij met peper uit de molen en zout.

Serveertip

Lekker met bruin brood en mosterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *