Dankzij zijn aroma van citroen en anijs past koriander goed bij zowel zoute, zoete als zoetzure bereidingen. Denk maar aan curryschotels, zuiderse vleesgerechten en natuurlijk ook wokschotels.

Verse korianderblaadjes worden meestal rauw gegeten, want ze verliezen hun aroma wanneer ze verwarmd worden. Je voegt ze dus beter pas op het einde van de bereiding toe.

Probeer deze groentecurry met koriander eens.

Ingrediënten:

Ingrediënten (4 pers)

  • een mooie portie groenten naar keuze
  • 20 cl kokosmelk
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel limoensap (of citroensap)
  • 12 takjes verse koriander

Recept

Wok je groenten tot ze net niet klaar zijn om zo te eten.

Was en droog de takjes koriander en haal de blaadjes eraf.

Haal de groenten even uit de wok en doe de kokosmelk, het limoensap en het kerriepoeder hierin. Laat dit één minuut koken en zet vervolgens het vuur laag. 

Voeg de groente toe en laat nog 2 minuten doorkoken. Eventueel kunt u in een braadpan op vrij hoog vuur de geraspte kokosnoot ongeveer 1 minuut verwarmen tot het goudgeel kleurt.

Serveer de groenten en saus op een schaal en garneer met de korianderblaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *