Het werd eens tijd dat het ging regenen. We kregen gelukkig ineens genoeg om de bodem terug te verzadigen. Nog een paar weken droogte zou heel zwaar worden. Niet enkel omdat we continu de generator actief moeten houden om de pomp te laten werken. Het is ook gewoon noodzakelijk om de hele bodem, ook die van jullie tuin voldoende vochtig te houden. Ook voor de natuur was het nodig natuurlijk.

Nu het hele veld vol staat kon de timing van de regen niet beter vallen. De pas geplante groenten zijn natuurlijk mooi aan het wortelen. Omdat we geen nieuwe planten in de grond moeten krijgen, kunnen we onze tijd nu steken in onkruid. En net na regenweer komt onkruid het hardst op. Een dikke win-win dus!

Aangezien het deze week heel winderig is, hebben we binnen in de tunnelserres heel wat werk verricht. De tomatenplanten hangen alllemaal aan hun touwtjes en de eerste snoeibeurt hebben ze gekregen.

In de kleine tunnelserre werden deze week de paprika’s geplant. Met de extra lichting courgettes die buiten geplant werden, hebben we nu alle vruchtgewassen in de grond steken (op de pompoenen na). De vruchtgewassen zijn natuurlijk de belangrijkste groenten van het zomerseizoen.