Ingrediƫnten
100 g gerookte bacon reepjes
kan ook met pancetta of spek of vegetarische variant
2 witlof
150 g kleine oesterzwammen
250 Ć  300 g tagliatelle
1 look
Parmezaan
2 takjes tijm
boter of olijfolie
200 ml lichte room

Bereiding

Maak het witlof schoon, verwijder de bittere
kern en snijd in de lengte in repen. Kijk de
oesterzwammen na, verwijder eventueel de
taaie steeltjes en snij de grote stukken kleiner.
Snij de look fijn.
Breng het water aan de kook voor de pasta en
voeg zout toe. Neem een wok of een pan en bak
hierin in wat boter of olijfolie de bacon reepjes.
Voeg het witlof toe, de oesterzwammen en de
look. Roerbak tot alles bijna gaar is.

Kook intussen de pasta al dente. Voeg de room bij het
witlof en laat het geheel inkoken op een
middelhoog vuur. Breng op smaak met peper,
zout en de tijmnaaldjes.

Giet de pasta af en doe die bij het witlof en
oesterzwammen. Roer goed om en breng indien
nodig verder op smaak. Serveer met geraspte
parmezaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *