De belangrijkste teelt die deze week de grond in ging: courgette! Normaalgezien wordt aangeraden om te wachten tot na de ijsheiligen (15 mei) omdat de kans op vorst hierna zo goed als onbestaande is. Zelf zijn we natuurlijk wat minder geduldig, en willen we al vroeger genieten van deze heerlijke en dankbare groente. Als dus blijkt dat het gaat vriezen, dekken we deze af met een dubbele laag vliesdoek. De bodemtemperatuur is ondertussen voldoende hoog om er voor te zorgen dat de courgetteplantjes vorstvrij zullen blijven. 

Verder op de achtergrond komt de pijpajuin eindelijk uit haar pijp, en geeft de spinazie de rucola het nazien. De erwten en bonen laten hun groeikracht ook serieus tonen. 

Deze teelten werden al eerder gezaaid, en vandaag deden we er nog 4 bedden bij. Zowel van de bonen als de erwten werd een extra bed ingezaaid. Ook de bieten kregen hun eigen plaats op het veld. 

Als we zo blijven doorgaan staat alles helemaal vol over twee weken. Joepie!