Wie nog wat prei over heeft van vorige week, kan hier wel raad mee.
  • IngrediĆ«nten:
  • 250 gram postelein
  • 250 gram aardappelen
  • 1 prei
  • groenten bouillon
  • laurier
  • boter
  • peper & zout


Bereiding:
  1. Snijd de prei in ringen en was ze onder stromend water. Laat uitlekken.
  2. Doe boter in een braadpan of grote pan en laat de prei er wat zacht in worden.
  3. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Doe een liter groenten bouiilon bij de prei en voeg de stukjes aardappel toe, een blad laurier, wat zout en peper.
  5. Laat een kwartiertje pruttelen.
  6. Voeg dan de selderij kleingesneden toe.
  7. Was de postelein, laat uitlekken en voeg toe aan het kooksel in de pan, maar bewaar wat blaadjes.
  8. Niet veel later het laurierblad eruit vissen en mixen. Voeg water toe tot je de gewenste dikte krijgt en smaak af met peper en zout.
  9. Gebruik de apart gehouden postelein blaadjes als garnituur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *