Er valt bijna niets meer te zien van de bijzonder ongelegen stormen van het voorjaar. 

Deze bezige bijen herstelden de bijenhal in haar oude glorie. Een foto van de afgewerkte hal heb ik niet. Ik moet er duidelijk terug een gewoonte van maken wat vaker foto’s te nemen. 

Wat zeker is: deze bijen gaan een mooie zomer tegemoet.

Buiten de aardappelen en de ajuinen werden er heel wat groenbemesters ingezaaid. We houden bij de selectie van de zaden ook rekening met de meerwaarde voor de natuur, waar de bijen natuurlijk ook bijhoren. Boekweit, facelia, zonnebloem,… daar weten ze wel weg mee. De groenbemesters hebben natuurlijk ook andere zeer belangrijke functies. De bodem wordt sneller bedekt, waardoor andere onkruiden minder kans krijgen. De grond droogt veel minder snel uit. Omdat de zon de grond veel minder goed bereikt is er heel wat minder verdamping. Het bodemleven floreert bij variatie. We selecteerden daarom een mengeling van planten die elk hun eigen specialiteit hebben voor dit bodemleven (diepe wortels, veel oppervlakkige wortels, stimuleren van bepaalde goede schimmels, verwijderen van bepaalde ziektes,…)

Tot slot gaan de bijen natuurlijk ook genieten van de bloemenweide. Volgende week worden de bedden hiervan klaar gemaakt. Zo kunnen zowel de bijen als jullie genieten van een mooi zomers boeketje binnenkort!