• - 500 gemengd gehakt, of quorn
  • - 32 preistengels
  • - 500 knolselder
  • - 300 aardappelen
  • - 1 ui
  • - 2 el tarwebloem
  • - 2,5 dl melk
  • - 50 geraspte kaas naar keuze
  • - 120 zure room
  • - 0,5 tl nootmuskaat

Kooktijd: 45 min.

  1. Snijd de knolselder en de aardappelen in blokjes en kook alles gaar in licht gezouten water. Snijd de prei in stukken van 3 cm. Blancheer ze 5 minuten in licht gezouten water.
  2. Smelt een klont boter in een pan, voeg de bloem toe en laat bakken tot er een koekjesgeur vrijkomt. Giet er beetje bij beetje de melk bij tot de saus begint in te dikken. Roer er de helft van de kaas onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Pureer de aardappelen met de knolselder en de zure room en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de ui glazig in boter. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Vet een ovenschotel in en schep er een laag gehakt in. Schep er een laag knolselderpuree op en een laag prei. Eindig met de kaassaus en bestrooi met de rest van de kaas. +

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *