Wokken: de snelste weg naar succes

Je hebt net een uur in de file gestaan en binnen het halfuur moet je alweer de auto in om je zoon/dochter naar de muziekschool of de voetbaltraining te rijden. Of je komt thuis en je stelt vast dat er heel wat poetswerk op je te wachten ligt. Of misschien ben je aan het studeren en word je afgeleid door je grommelende maag. Kortom, je hebt honger maar geen tijd om uitgebreid te kokerellen.Geen nood. Snijd de Chinese kool in reepjes en gooi ze in de wok. Voeg wat noedels, eieren, Aziatische smaken en eventueel wat vlees toe, en hop, je hebt overheerlijke pad thai. Fast food, maar dan beter.Tip: laat de wok goed heet worden en voeg niet te veel kool in één keer toe. De Chinese kool slinkt erg en verliest anders heel wat vocht.

Chinese kool stoven

Dit is misschien wel de gemakkelijkste bereidingswijze maar duurt iets langer dan de vorige. Snijd de Chinese kool in reepjes. Voeg wat olie toe in een lage, brede pan en roerbak de reepjes kort op een middelhoog vuur. Als de kool wat geslonken is, zet je de deksel op de pan. Laat 10 tot 15 minuten stoven.Tip: voor extra smaak voeg je wat bouillon toe tijdens het stoven.

Als smaakmaker in je soep of tussen je boterham

Chinese koolsoep is lekker maar de kool is ook ideaal als smaakmaker in een andere soep. Denk aan een Aziatisch getinte champignonsoep met kippenbouillon en sojasaus. Voeg wat grijze garnaaltjes toe en je hebt een Belgisch-Aziatische topper.Heb je nog wat restjes kool over? Snijd de bladeren in reepjes, laat ze marineren in een lekker sausje en maak een lekkere Chinese koolsalade. Je kan de bladeren ook als ‘sla’ toevoegen in je broodje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *