Ciara en Dennis gooiden heel wat roet in het eten dit jaar. Beide tunnelserres moesten er aan geloven. De bogen zelf waren gelukkig nog zo goed als intact. Een paar extra krommingen in de bogen werden snel rechtgezet. Frank laste daarna de afgebroken onderdelen terug aaneen. 

Er werd meteen nieuwe plastic besteld om over de grote serre te spannen. deze keer met verankering van de eerste en laatste boog dankzij een touw dat in het plastic gelast is. 

De kleine tunnelserre werd al redelijk vroeg terug in ere hersteld. Een paar verstevigingen aan de bogen, en de eerste dag met wat minder wind en regen was voldoende om het plastic dat voorheen over de grote serre hing, te gebruiken voor de kleine serre. 

 

Voor de grote serre was het wachten op een zonnige windstille dag. Zowel regen als wind maken het onmogelijk om het plastic voldoende strak te spannen. Na lang wachten werd de serre enkele weken geleden terug recht gezet dankzij de hulp van enkele vrienden. Bij dezen nog eens bedankt allemaal!

 

 

Nu hopen dat de serres ditmaal eens meer dan een jaar blijven staan. 🙂 

De honger was zo groot om het voorjaar niet helemaal verloren te laten gaan, dat het dan een week duurde om de serre terug vol te zetten.

Mangelmoes